17 de febr. 2011

Quimet i Quimet

Poeta Cabanyes, 25 - BCN
Diumenges i Agost tancat
Al Quimet i Quimet van a tope, no per les maneres, sinó pel ritme frenètic que la clientela abundant exigeix.
Ja sigui un vespre de dimecres o divendres quan passis per les vores del nº25 del Poeta Cabanyes, que sempre hi ha un tap de gent obturant l'entrada. Encara que sigui per casualitat, sortint d'algun espectacle del ressuscitat Molino, un concert de mitja tarda a l'Apolo, de fer unes cerveses al Rouge, o altres bars i bodegues de la zona. I és que el Poble Sec està resorgint i fins i tot els il·luminats en prometen fer-ne d'ell el Broadway Barceloní. Sinó que els hi diguin als germans Adrià que ja han apostat per la zona amb el 41º i el Tickets (en faré el post quan hagi pogut aconseguir-ne el dret d'admissió, a través de la web que en limita l'aforament...).

Tal i com deia a l'inici del post, els quimets són gent de cosa fina (de casa fina no ho sé, pero està clar que el paladar el tenen educat). 
El personal és agradable i familiar, i només acostar-te a la barra (si hi vas a l'hora de dinar o sopar et serà difícil, doncs és petit i de poques taules) el reponsable del local et mira i et dirigeix un "què et poso carinyu?". Deixa't aconsellar i respon-li demanant un especial, que picotejarà magistralment amb les pinzes sobre les bandejes de sorprenents varietats de conserves i et presentarà un platet digne de ser fotografiat (llàstima que la qualitat dels dibuixos no en facin justícia). Cada combinat és una delicada mescla de matèries de primera qualitat, resultat de la imaginació i un saber fer familiar heretat generació rere generació.
Formatges com els idiázabals i montaditos com el de salmó marinat sobre crema de iogurt aromatitzat amb mel trufada o la terrina de porc amb ceba confitada i trufa o unes modestes navalles, són les apostes segures que delectaran els paladars que cerquin un ressupó d'aperitiu o mitja tarda. És clar que és temptador i molt fàcil animar-se i quan un se n'adona hi ha acabat sopant, o dinant. Tot molt bo, i hem gaudit com nens, però fa mal, doncs pica una mica. Encara que la relació del preu amb la qualitat que ofereixen estigui més que equilibrada.

També sorprèn la bodega amplíssima de vins i cerveses que tenen a disposició, així com la pròpia de la casa. De totes maneres, tiren molt correctament la canya en vas petit, l'acompanyament perfecte per a la gastronomia del local. I això no és tot, per acabar-ho d'adobar el pa també marca diferència, les barquetes que en diuen, adquirit directament del forn del barri.
I si t'ha agradat el que has tastat, t'ho pots emportar a casa, comprant és clar. Pagant, en Quimet canta.
Sinó, hi seriem cada dia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada